Vissen

Vissers komen in Vlissingen niet met lege handen thuis! Er kan gevist worden vanaf een boot in zee, vanaf het strand of een strekdam, langs een kanaal- of beekoever, in kleine vijvers en gewoon in de stad. Iedere hengelaar vindt er een geschikte stek. En de vis bijt goed, paling, baars of forel, wijting, schar of zelfs tong zijn rijkelijk voorhanden in het water. Op diverse locaties zijn speciaal voor de sportvissers parkeerterreinen en hengelplaatsen ingericht (ook voor mindervaliden). In de hengelsportzaak in de nabije omgeving vindt u visgerei (ook te huur) en visaas.

De dames van de receptie verstrekken u graag de getijdentabel.

Op de Westerschelde kunt u een leuke visdag beleven vanuit sportvisboot Wiesje, een Aquastar Sport Ranger van 10,90 meter lang en 3,63 meter breed. Mensen die hun eigen spullen mee willen nemen zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Het idee is dat u op kunt stappen met alleen maar warme kleren aan. Alles is verzorgd. Materiaal van hengels tot onderlijnen en lood zijn aan boord. Aas ligt voor u klaar en ook als u nog nooit gevist hebt, wordt er geholpen om u een lekker maaltje kabeljauw en wijting te laten vangen. Een borreltje wordt geschonken en lekker eten wordt gemaakt, warme chocomel en soep worden geserveerd. Dat alles voor een aantrekkelijke all-in prijs.

Vissen dus voor de ervaren rot in het vak maar ook mensen die nog nooit een hengel vastgehad hebben kunnen terecht. 
Kijk verder op de site als deze aanpak u aanspreekt.

(Wij raden u aan vooraf te reserveren)

 
Vissen
 

Meer In de omgeving

Veere

Veere is een prachtig stadje met een roemrijk verleden. Het heeft nu nog slechts zo'n 750 inwoners, maar in de bloeitijd tussen de 15e en 17e eeuw leefden hier meer dan vijfduizend inwoners. Het stadje ademt nog steeds de bijzondere sfeer van vroeger uit. In Veere is een nog zichtbaar verleden gecombineerd met hedendaagse gezelligheid in de nabijheid van het water.

Aan de Kaai bij de jachthaven en op de Markt zijn prachtige koopmanshuizen en pakhuizen te zien met trapgevels, tuitgevels, lijstgevels en klokgevels.
Vanuit het verleden is nog veel te zien, zoals de imposante Grote Kerk, het sierlijke stadhuis aan de Markt, de gotische Schotse Huizen aan de Kaai en niet te vergeten de vestingwerken. Tevens vindt u hier vele ambachtelijke winkeltjes.

Rondvaart

Wat is er leuker dan Zeeland te ontdekken vanaf het water?

In Vlissingen en Middelburg zijn er volop mogelijkheden voor het ondernemen van een rondvaart.

Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

Knokke

Op ongeveer een uurtje rijden van Vlissingen ligt de chique badplaats Knokke, ook wel het Saint-Tropez van de Belgische kust genoemd. Hier kunt u naar hartenlust winkelen en genieten van de mooie boulevard en het strand. Vooral in de zomer bruist deze stad, met vele evenementen en goede uitgaansgelegenheden.

Daarnaast heeft Knokke ook prachtige natuurgebieden, zoals het natuurreservaat het Zwin. Het Zwin is het belangrijkste schorren- en slikkengebied van België. Het heeft een unieke verzameling Europese watervogels in een prachtig natuurkader.

Enkele attracties/bezienswaardigheden:

Brugge

Brugge is één van de mooiste steden van Europa. Niet voor niets zette UNESCO in 2000 de volledige historische binnenstad op de lijst van werelderfgoed. Tussen de kronkelende steegjes en romantische reien waan je je bijna in de middeleeuwen. Brugge is een stad met vele bezienswaardigheden. Naast de talrijke musea en historische monumenten die Brugge telt is er de jongste jaren ook aandacht voor hedendaagse architectuur. In het kader van Culturele Hoofdstad van Europa in 2002 werden een aantal hedendaagse architectuurprojecten gerealiseerd in de Brugse binnenstad.

Enkele attracties/bezienswaardigheden:

Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. De vele monumenten in combinatie met de evenementen en het winkelaanbod maken dat Middelburg een heuse trekpleister voor toeristen is. Zo kan een stadswandeling of een rondleiding door het fabuleuze stadhuis goed afgewisseld worden met winkelen of een tussenstop op een terras of in één van de vele gezellige cafés of restaurants.

Één van de trekpleisters is het geweldige Abdijcomplex, waarvan de oorsprong rond 1100 ligt. En wanneer u een wandeling door Middelburg maakt, vergeet dan de kleine straatjes en achterpanden in de oude binnenstad niet. Zeker de moeite waard!

Enkele attracties/bezienswaardigheden:

Goes

Goes is de enige plaats op de Bevelanden met stedelijke allure. Het is een relatief grote marktstad met de status van beschermd stadsgezicht. Middeleeuwse straten komen uit bij de Grote Markt met het stadhuis. De pittoreske oude stadshaven en talloze monumenten maken het een schilderachtige bestemming. De grootste publiekstrekker is de zomerse stoomtrein Goes-Borsele www.destoomtrein.nl.

Deze rit kunt u goed combineren met een mooie fietstocht of wandeling. De markt van Goes is een begrip. Sommigen komen hier nog in klederdracht naar toe.